מה הן הסיבות המרכזיות להופעת שיניים צהובות אצל ילדים ומתבגרים ומתי באמת מומלץ לפנות לשירותיו של רופא שיניים לילדים בירושלים או בכל עיר אחרת לצורך טיפול בבעיה? על כך ועוד בעמוד שלפניכם.
תופעת השיניים הצהובות אצל ילדים עשויה להופיע גם בקרב ילדים בגיל שיני החלב (מרגע בקיעת השיניים ועד גיל 8-10 לערך) וגם בקרב ילדים בתחילת גיל ההתבגרות. תופעה זו אומנם משוייכת באופן אוטומטי להזנחה מתמשכת בכל הנוגע להיגיינת הפה והשיניים, אך ישנן לא מעט גורמים העשויים לגרום לשיניים צהובות אצל ילדיכם.
מה הן הסיבות המרכזיות להופעת שיניים צהובות אצל ילדים?
לפני שאתם פונים לשירותיו של רופא שינים לילדים בירושלים לצורך טיפול בבעיית שיניים צהובות אצל ילדים, חשוב להבין מה הן הסיבות המרכזיות להופעת השיניים הצהובות, כאשר בין הסיבות המרכזיות תוכלו למצוא:
- גנטיקה – כל ילד נושא את המטען הגנטי של הוריו, ולכן, בכל אותם מקרים בהם אחד מההורים סובל משיניים צהובות הסיכוי שגם אחד או יותר מילדיו יתמודד עם התופעה. חשוב לציין שבמקרים אלו, השיניים הצהובות אינן נובעות כתוצאה מהזנחה של בריאות הפה והשיניים אלא כתוצאה ממטען גנטי המשפיע למעשה על שכבת האמייל המגנה על השן. במקרים אלו, שכבת האמייל היא חלשה יותר ולכן שכבת ה-דנטין בעלת המראה הצהבהב המופיעה מתחת לשכבת האמייל בולטת יותר.
- צריכה מוגברת של מזונות ומשקאות חומציים – ילדים הצורכים מזון ומשקאות בעלי רמת חומציות גבוהה באופן תדיר וקבוע, עשויים לסבול יותר מהופעת כתמים צהבהבים על גבי השיניים. ברשימת המזונות בעלי חומציות גבוהה תוכלו למצוא פירות הדר, עגבניות, סוגים שונים של רטבים ומטבלים המתאפיינים בפיגמנט צבע חזק הנדבק לשיניים, במבה ורשימת מזונות נוספות, וזאת לצד משקאות עם רמת חומציות גבוהה כגון קולה. במקרים אלו, צחצוח נכון של השיניים עשוי למנוע היווצרות של כתמים צהובים על השיניים, וכמובן, שמומלץ להפחית את הצריכה של משקאות ומזונות ממותקים וחומציים יתר על המידה אצל ילדים.
- מחלת העששת – העששת היא מחלת השיניים הנפוצה ביותר בקרב ילדים ואחד מתסמיני המחלה היא הופעת כתמים צהובים על השיניים. במקרים בהם על גבי השיניים של ילדיכם מתחילים להופיע כתמים צהובים או צהבהבים ללא קשר לגנטיקה או לצריכה מוגברת של משקאות ומזונות חומציים, מומלץ לפנות לשירותיו של רופא שיניים לילדים בירושלים לצורך טיפול למניעת התפתחות מחלת העששת.
- נטילת תרופות מסוימות – תופעת השיניים הצהובות בקרב ילדים עשויה להופיע כתופעת לוואי לנטילת תרופות מסוימות כגון אנטיביוטיקה ותרופות נוספות. כמו כן, עשויים להתקיים מקרים בהם השיניים הצהובות אצל ילדים הן כתוצאמה מתרופות מסוימות אותן נטלה האם במהלך ההיריון.
- הרגלי צחצוח לא נכונים – בחלק לא מבוטל מהמקרים, שיניים צהובות אצל ילדים הן תוצאה של הזנחה מתמשכת בכל הנוגע לבריאות הפה והשיניים או כתוצאה מפעולות צחצוח לקויות של השיניים. במקרים אלו, קיימת חשיבות רבה להקניית הרגלים בריאים לשמירה על השיניים ולרכישת טכניקות לצחצוח נכון.
כיצד מטפלים בשיניים צהובות אצל ילדים?
הטיפול בשיניים צהובות אצל ילדים חשוב שייעשה לאחר בירור מקיף של הגורם לבעיה במסגרת בדיקה יסודית של השיניים אצל רופא שיניים לילדים בירושלים או בכל עיר אחרת. במקרים בהם מדובר בילדים עם שיני חלב, הטיפול המומלץ ביותר הוא ביקור סדיר אצל רופא השיניים לצורך שלילת התפתחותה של מחלת העששת ולצורך טיפול מונע במחלה במידת הצורך. כאשר השיניים הצהובות מופיעות אצל ילדים עם שיניים קבועות בתחילת גיל ההתבגרות, ניתן לבצע פעולה של הלבנת שיניים לצורך פתרון הבעיה או לטפל בבעיה באמצעות ציפוי שיניים. כך או אחרת, הדרך הטובה ביותר לטיפול בבעיה היא במסגרת הקניית הרגלים נכונים לשמירה על היגיינת הפה והשיניים, וביניהם:
- ביקורים סדירים אחת לחצי שנה לפחות אצל רופא השיניים לצורך מעקב אחר התפתחות השיניים ובריאות השיניים
- ביקורים סדירים אחת לחצי שנה לפחות אצל השיננית לצורך ניקוי והסרת אבנית ממשטח השן וניקוי החניכיים – במקרים בהם מדובר בילדים מעל גיל 12
- צחצוח נכון של השיניים פעמיים ביום – פעם אחת לאחר ארוחת הבוקר ופעם שנייה לקראת שעת שינה. מומלץ להסתייע בשירותי השיננית לצורך הקניית טכניקות לצחצוח נכון של השיניים. במידת האפשר מומלץ לצחצח את השיניים לאחר קיומה של כל ארוחה גדולה במהלך היום.
קראו גם על: טיפולי שיניים בהריון