מתכננת היריון ? נקלטת להיריון? זה הזמן לדעת מספר דברים חשובים על טיפולי שיניים במהלך תקופת ההיריון
נשים רבות נמנעות מקבלת טיפולי שיניים במהלך תקופת ההיריון וברוב המקרים הן עושות זאת על רקע חששות שמקורם במיתוסים מוטעים לפיהם טיפולי שיניים בכלל וצילומי שיניים בפרט עלולים להזיק לעובר. על מנת לעשות לכן סדר בכל הנוגע לקבלת טיפולי שיניים בהיריון, ריכזנו עבורכם רשימה של 5 דברים שחשוב לדעת על קבלת טיפולי שיניים במהלך תקופת ההיריון
אין כל מניעה מקבלת טיפולי שיניים במהלך הטרימסטר הראשון והשני להיריון
מרגע ההיקלטות להיריון ועד לסוף החודש ה-6 של ההיריון, אין כל מניעה מקבלת טיפולי שיניים מכל סוג וזאת על אף ההמלצה הרווחת לפיה מומלץ לדחות טיפולי שיניים מורכבים לתקופה שלאחר הלידה. במהלך הטרימסטר הראשון והשני תוכלו לבצע מגוון רחב של טיפולי שיניים אך מומלץ לעשות זאת בהיוועצות משותפת עם רופא השיניים והרופא המלווה את ההיריון.
צילומי רנטגן לשיניים לא יכולים לגרום כל נזק לעובר
כאשר אישה בהיריון נדרשת לצילומי רנטגן לשיניים כחלק מההליך הטיפולי במסגרת קבלת טיפולי שיניים בהיריון, הצילום נעשה באמצעות סינר עופרת המונח על גבי שטח הבטן ההריונית ובכך אין כל חשש לגרימת נזק כזה או אחר לעובר.
טיפולי שיניים לא הכרחיים מומלץ לדחות לתקופה שלאחר הלידה
על אף האמור לעיל, מומלץ להימנע מקבלת טיפולי שיניים לא הכרחיים במהלך תקופת ההיריון ובעיקר בטרימסטר השלישי והאחרון להיריון. יחד עם זאת, במידה ואתן סובלות מכאב שיניים נוראי בין החודש השביעי ליום הלידה, מומלץ לפנות למרפאת השיניים בה אתן מטופלות.
אין כל מניעה מקבלת טיפולי שיננית עד לסוף החודש השישי להיריון
טיפולי שיננית, בדומה לכל סוג אחר של טיפול שיניים בהיריון, ניתן לקיים במהלך הטרימסטר הראשון והשני להיריון. טיפולי השיננית נועדו לצרכי ניקוי יסודי של החניכיים והסרת אבן השן והם יכולים לסייע לכם רבות לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים לאורך כל תקופת ההיריון.
נטילת משככי כאבים לאחר קבלת טיפולי שיניים בהיריון חשוב שתעשה לאחר היוועצות עם הרופא המלווה את ההיריון
טיפולי שיניים מסוימים עשויים להיות מלווים בתופעות לוואי ותחושת כאב המופיעה בימים שלאחר הטיפול, כאשר נטילת משככי כאבים במקרים אלו חייבת להיעשות בהיוועצות מקדימה עם הרופא המלווה את ההיריון וזאת על מנת להימנע מנטילת תרופות (גם ללא מרשם) העלולות להשפיע בצורה כזו או אחרת על ההיריון.
טיפולי שיניים בהיריון – מה מומלץ וממה מומלץ להימנע?
להלן מידע כללי על סוגי הטיפולים השונים אותם ניתן לקיים ו/או להימנע מהם במהלך תקופת ההיריון
- בדיקות שגרתיות – אין כל מניעה מביקורים סדירים אצל רופא השיניים לאורך כל תקופת ההיריון לצרכי בדיקה שגרתית של מצב השיניים והחניכיים.
- סתימות – במידה ואתן נדרשות לטיפולי סתימת חורים מומלץ לבצע אותם במהלך הטרימסטר הראשון והשני להיריון ולהימנע מהם במהלך הטרימסטר השלישי.
- טיפולי עקירה – במידה ואתן נדרשות לעקירת שן מומלץ לבצע את הטיפול לאורך כל תקופת ההיריון במידה והוא הכרחי.
- טיפולי שורש – בכל מסגרת של טיפול שורש קיים הכרח במספר צילומי רנטגן בשלבים שלפני, במהלך ואחרי הטיפול, ולכן, במידה וניתן לדחות את הטיפול מומלץ להימנע ממנו במהלך תקופת ההיריון. יחד עם זאת, אין כל מניעה לבצע את הטיפול בטרימסטר הראשון והשני להיריון.
- השתלות שיניים – טיפולי השתלת שיניים מומלץ שייעשו בתקופה שלאחר הלידה, אך במקרים בהם נערכתם לטיפולי ההשתלה בתקופה המקדימה להיקלטות להיריון, אין כל מניעה מקבלת טיפולי השתלות שיניים בטרימסטר הראשון להיריון.
- ניקוי שיניים – כפי שציינו לעיל אין כל מניעה מקבלת טיפולי שיננית לאורך כל תקופת ההיריון למעט תקופת הטרימסטר השלישי.
חשוב לדעת: כל טיפולי השיניים אותם ניתן לקיים במהלך הטרימסטר הראשון והשני להיריון הם טיפולים המבוצעים תחת הרדמה מקומית בלבד, כאשר טיפולי שיניים תחת הרדמה כללית אינם מתבצעים בהיריון, וזאת למעט מקרים דחופים ובהתאם להיוועצות מוקדמת עם הרופא המלווה את ההיריון וכן עם רופא שיניים מומלץ או מרפאות שיניים מומלצות בירושלים או בכל עיר אחרת.
זכרו – לאורך כל תקופת ההיריון השיניים רגישות יותר והן מועדות לעששת ולכן קיימת חשיבות רבה לשמירה על היגיינת השיניים והחניכיים באמצעות צחצוח נכון.