טיפים חשובים לבריאות השיניים בהריון - מרכז אקרמן לרפואת שיניים
טיפולי שיניים בהריון

5 טיפים חשובים לשמירה על בריאות השיניים במהלך ההיריון

תקופת ההיריון מהווה את אחת מתקופות החיים המרגשות והמיוחדות בחייה של כל אישה, ובאותה נשימה גם את אחת מהתקופות המאתגרות ביותר בכל הנוגע לשמירה על הבריאות. נשים המצויות בחודשי היריון, נוהגות לשנות אי- אילו הרגלים בחייהן וזאת על מנת לשמור על בריאות גופן ובריאות העובר אותו הן נושאות. במקביל לשמירה על בריאות הגוף במהלך תקופת ההיריון, קיימת חשיבות יתרה גם לשמירה על בריאות השיניים והחניכיים, וזאת לנוכח השינויים ההורמונאליים אותם חווה כל אישה בהיריון, שינויים העשויים להשפיע במידה כזו או אחרת על מצב בריאות השיניים. בנוסף, חשוב לציין את העובדה שישנן מספר הגבלות על סוגי טיפולים שונים בכל הנוגע לקבלת טיפולי שיניים בהריון. אז כיצד גם אתן תוכלו לשמור על בריאות שיניכן במהלך תקופת ההיריון? להלן 5 טיפים חשובים בנושא.

ביקור תקופתי אצל רופא השיניים

הגבלות על טיפולי שיניים בהריון קיימות רק בטרימסטר האחרון של ההיריון, כלומר מחודש שישי לערך ועד מועד הלידה, ולכן, אין כל מניעה (או סיבה) לוותר על ביקורים תקופתיים אצל רופא השיניים. ביקור תקופתי אצל רופא השיניים נועד למטרות מעקב אחר בריאות חלל הפה והשיניים ולצרי מתן מענה טיפולי במידת הצורך בהתאם למצב השיניים ובהתאם לחודש ההריוני בו אתן מצויות. בכל תקופה אחרת, ההמלצה הרווחת היא לביקור תקופתי אחת לשישה חודשים, אך במהלך תקופת ההיריון, מומלץ לפקוד את מרפאת השיניים אחת לשלושה חודשים על מנת לעקוב אחר בריאות חלל הפה והשיניים.

קבלת טיפולי שיננית באופן שוטף עד לחודש השישי של  ההיריון

טיפולי שיננית המיועדים לצרכי ניקוי והסרה של אבן השן, מתאפשרים לכל אישה המצויה בהיריון במהלך הטרימסטר הראשון והשני (עד תחילת חודש שישי לערך), ולכן, גם במקרה זה, אין כל מניעה שתוותרו על טיפולי השיננית. טיפולים אלו מסייעים רבות לשמירה על בריאות החניכיים והשיניים ובמניעת בעיות וכאבי שיניים שמקורם בחניכיים. להבהרת הדברים נציין שבמסגרת טיפולי שיניים בהריון ניתן לבצע טיפולי שיננית עד תחילת חודש שישי להריון.

צחצוח נכון וממושך פעמיים ביום

צחצוח שיניים במהלך תקופת ההיריון חשוב שייעשה באופן ממושך ופעמיים ביום (פעם אחת בבוקר ופעם שנייה לפני השינה). חשוב שפעולת הצחצוח תעשה באופן ממושך על מנת לצחצח באופן יסודי את כל אחת מהשיניים בחלל הפה, כאשר את פעולת הצחצוח מומלץ להתחיל עם מברשת השיניים בלבד (ללא משחה) למשך דקה עד שתי דקות ולאחר מכן למרוח משחת שיניים על המברשת ולחזור על הפעולה למשך 2-3 דקות נוספות. את פעולת הצחצוח מומלץ לסיים בשטיפה יסודית של חלל הפה באמצעות תכשירי מי פה.

שימוש בחוט דנטלי או גומי לעיסה לאחר קיום ארוחות

נשים בהריון מדווחות על תיאבון מוגבר הגורם להם לאכול מספר גדול של ארוחות לאורך היום (בכל זאת אתן צריכות להזין גם את עצמכן וגם את העובר), דבר המגדיל את סיכויי ההידבקות של שאריות מזון לשיניים. על מנת להימנע מהימצאותן של שאריות מזון בין השיניים, קיימת חשיבות רבה לשימוש באמצעים שונים המיועדים לצורך כך, וביניהם, קיסמי שיניים, חוט דנטלי ואפילו גומי לעיסה (ללא סוכר כמובן) לאחר כל ארוחה אותה אתן מקיימות לאורך היום.

הימנעות ו/או הפחתה משמעותית מצריכת דברי מתיקה, קפאין, משקאות ממותקים ומשקאות אלכוהוליים

דברי מתיקה ומשקאות אלכוהוליים מהווים את אחד מה-"אוייבים" העיקריים עבור כל אחד ואחת מאיתנו בהקשר של שמירה על בריאות השיניים והחניכיים, ועל אחת כמה וכמה במהלך תקופת ההיריון. לפיכך, מומלץ להימנע או להפחית במידה ניכרת את צריכת דברי המתיקה והמשקאות הממותקים לאורך כל תקופת ההיריון ובמידת הצורך לצמצם את צריכת הקפאין ולהימנע באופן מוחלט מצריכת משקאות אלכוהוליים.

מה עושים במידה ומתפתחים כאבי שיניים במהלך תקופת ההיריון?

בפתח התשובה נציין את העבודה שטיפולי חירום בשיניים חיוניים והכרחיים לאורך כל תקופת ההיריון, לרבות, הטרימסטר השלישי והאחרון של תקופת ההיריון. במקביל, חשוב לציין שנטילת משככי כאבים לצורך הפחתת כאבי שיניים, חשוב ומומלץ שתעשה במסגרת היוועצות עם הרופא המלווה אתכן לאורך תקופת ההיריון.

קראו גם על: טיפולי שיניים בהריון

דילוג לתוכן